Wszystko o wyżywieniu ...
Czymś naturalnym w naszej agroturystyce są posiłki komponowane na bazie produktów z własnego gospodarstwa, przetworów, owoców i warzyw oraz produktów z sąsiednich gospodarstw rolnych!
Lekka, delikatna kuchnia, bez ostrych przypraw, dostosowana jest również do małych brzuszków! Używamy wiele ziół dla poprawy smaku. Spróbować można grzankę z przepiórczymi jajeczkami, twarożku, jajecznicy z wiejskich jajek, chleba na zakwasie, wyrobów z regionalnej masarni.
Lekka, delikatna kuchnia, bez ostrych przypraw, dostosowana jest również do małych brzuszków! Używamy wiele ziół dla poprawy smaku. Spróbować można grzankę z przepiórczymi jajeczkami, twarożku, jajecznicy z wiejskich jajek, chleba na zakwasie, wyrobów z regionalnej masarni.
Posiłki podajemy w zakresie: śniadania i obiadokolacje!
Śniadanie - zapraszamy na godzinę 9.00.
Obiadokolacja - podawana o godzinie 18.00.
Jest to 3-daniowy posiłek, czyli: zupa, danie główne i deser.
Jest to 3-daniowy posiłek, czyli: zupa, danie główne i deser.
Na życzenie istnieje możliwość wcześniejszego podania zupy o godzinie 14.00 ( jeśli Państwo nie wybieracie się na wycieczkę i pozostajecie na terenie). Dania przyrządzamy w oparciu o przepisy kuchni polskiej i regionalnej a w tygodniowym jadłospisie są one bardzo zróżnicowane. Posiłki nie są porcjowane, podajemy dania na stół, goście nakładają sobie jedzenie sami, zgodnie z upodobaniem i apetytem.
Prawdziwym przebojem są nasze wina, dżem z "procentami" czy kluski - gulańdzie!
Ogromną uwagę przywiązujemy do estetyki podania posiłków, nastroju i ciepła rodzinnego. Gospodarze jedzą razem z gośćmi, tak jak w rodzinnym domu.
Godziny podawania posiłków nie są obligatoryjne, można je modyfikować w zależności od potrzeb.
W okresie wakacyjnym, w długi weekend majowy " Majówka" i długi weekend czerwcowy " Boże Ciało", pobyty sprzedajemy włącznie z wyżywieniem !
W okresie wakacyjnym, w długi weekend majowy " Majówka" i długi weekend czerwcowy " Boże Ciało", pobyty sprzedajemy włącznie z wyżywieniem !